Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Veste proastă pentru moldoveni din Italia– se prelungesc restricții

© AP Photo / Luca BrunoОхранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии
Охранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Italiei a publicat lista actualizată a statelor pentru care este necesară carantinarea, sau după caz, este interzisă total primirea în țară a cetățenilor. Restricțiile sunt în vigoare pentru perioada 7-30 septembrie.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Italia dă o veste proastă moldoveni – se prelungește restricțiile de intrare în țară, conform unei liste publicate recent de guvernul italian.

Coronavirus în Germania - Sputnik Moldova
Societate
În ce condiții cetățenii Moldovei pot intra în Germania - restricții din cauza COVID-19

Guvernul Italiei a publicat lista actualizată a țărilor ”pentru care este necesară carantinarea, sau după caz, este interzisă total primirea în țară a cetățenilor, în funcție de gradul de infectare a țării din care vin”, anunță ”Știri Diaspora”.

Sursa citată precizează că noul decret este în vigoare pentru perioada 7-30 septembrie.

Iată principalele prevederi:

- sunt obligați să prezinte teste negative cetățenii care provin din 4 țări: Croația, Grecia, Malta, Spania;

- nu este permisă intrarea din Armenia, Bahrain, Bangladesh, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Columbia;

Vama  - Sputnik Moldova
Alerte de călătorie: În ce țări moldovenii nu pot intra până la sfârșitul acestei luni

-  cei aflați în străinătate vor putea reveni pentru a ajunge la „persoana cu care au o relație afectivă stabilă, chiar dacă nu conviețuiește cu aceasta";

- Bulgaria și România fac parte din lista C: călătoria către / din aceste țări este permisă din orice motiv, dar, ”la întoarcerea în Italia, există obligația de autoizolare sub supraveghere a sănătății”;

De asemenea, precizează sursa citată, este necesar ”să completați o declarație personală și puteți ajunge la destinația finală în Italia numai cu un vehicul privat (tranzitul aeroportului este permis)”.

- purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 - 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru;

-  discotecile şi stadioanele rămân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 39.797 în Republica Moldova. Numărul de persoane confirmate zilnic cu COVID-19 este de ordinul sutelor.

În Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență în sănătate publică. Persoanele care vin în țară din țările incluse în ”zona roșie” sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0