Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zuckerberg susține că în SUA, după alegeri sunt posibile dezordini în masă

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaСоздатель крупнейшей мировой социальной сети Facebook Марк Цукерберг
Создатель крупнейшей мировой социальной сети Facebook Марк Цукерберг - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful companiei Facebook, Mark Elliot Zuckerberg, a declarat într-un interviu pentru publicația Axios că în SUA, în perioada dintre desfășurarea alegerilor și anunțarea rezultatelor lor, sunt posibile dezordini în masă.

CHIȘINĂU, 4 sept- Sputnik. "Am putea să nu aflăm care sunt rezultatele finale în noaptea din ziua alegrilor.

Знамя Победы на здании Рейхстага в Берлине - Sputnik Moldova
O eroare intenționată a Facebook
Un lucru pe care noi și alte media trebuie să înceapă să-l facă este să pregătim populația să înțeleagă că nu este nimic antilegal în faptul că, în cadrul acestor alegeri, numărarea voturilor va dura câteva zile sau chiar săptămâni. Există un risc sporit că vor începe dezordini în masă în perioadă dintre votare și anunțarea rezultatelor, după care eu cred noi trebuie să facem tot ce este posibil pentru a reduce șansele ca să înceapă dezordinile, violența după aceste alegeri", a declarat Mark Zuckerberg pentru publicația Axios, fiind citat de RIA Novosti.

Facebook - Sputnik Moldova
Facebook, într-un nou scandal: Ar fi folosit datele utilizatorilor împotriva concurenților
Anterior el a declarat că Facebook va bloca publicitatea politică în ultima săptămână de până la alegeri, care se vor desfășura în data de 3 noiembrie. De asemenea Facebook elaborează un șir de măsuri care vor fi puse în acțiune în primele zile și săptămâni după alegeri. Acestea au să constea în faptul că vor marca mesajele care vor pune la îndoială legitimitatea rezultatelor alegerilor sau legitimitatea metodei de votare. El a spus că dacă un candidat sau echipa unui candidat va încerca să-și anunțe victoria în alegeri până la anunțarea rezultatelor oficiale, rețeaua de socializare va marca acest mesaj cu un alt mesaj în care va fi indicat faptul că rezultatele oficiale încă nu au fost anunțate.     

Facebook - Sputnik Moldova
Scandalos: Facebook, sub urmărire penală pentru tranzacții secrete de partajare a datelor
În luna iunie șeful companiei Facebook, Mark Elliot Zuckerberg, a declarat că această rețea de socializare a lansat o campanie de informare a populației despre preconizatele alegeri prezidențiale din SUA și a elaborat mecanismul de a dezactiva mesajele care conțin propagandă electorală. După care Facebook și Instagram au lansat un centrul informațional online care le oferă posibilitatea internauților să se informeze cu privire la alegerile prezidențiale și să ajute în lupta contra informației false privind votarea.

La alegerile prezidențiale din SUA candidează actualul președinte, Donald Trump, și contracandidatul din partea democraților, Joe Biden.

Facebook este una dintre cele mai mari rețele sociale din lume. Ea a fost înființată în 2004 de studentul american de 19 ani Mark Elliot Zuckerberg. Instagram este o aplicație oferită gratis pentru a posta fotografii și filmulețe și pentru a le răspândi inclusiv pe alte rețelele de socializare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0