Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Râul Bâc a prins viață: Ce au făcut autoritățile municipale – Video

© Sputnik / Anatolii KiriakОчистка реки Бык
Очистка реки Бык - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 35 de mii de tone de nămol au evacuat până acum din albia râului Bâc serviciile municipale de profil. Lucrările de curățare a Bâcului vor fi finalizate săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Râul Bâc „a prins viață, iar pe albia acestuia au apărut și păsări”, a semnalat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Lucrările de curățare a albiei râului Bâc se află la etapa finală, urmând să fie încheiate pe 10 septembrie.

„Astăzi, am inspectat zona, ce arată total diferit în comparație cu acum câteva luni. Râul a prins viață, iar pe albia acestuia au apărut și păsări. În prezent, se munceşte pe tronsonul doi de la str. Petru Rareș până la Mihai Viteazul, unde lucrările sunt executate în proporție de 80%”, a relatat primarul Ion Ceban.

râul Bâc река Бык - Sputnik Moldova
Măsuri radicale: Râul Bâc, în centrul autorităților municipale

De la începutul lucrărilor, serviciile municipale de profil au evacuat peste 35 de mii de tone de nămol din albia Bâcului.

Pentru a facilita circulația apei, până la podul din strada Ismail, albia râului a fost curățată de copacii doborâți, de crengi, de cauciucuri și alte deșeuri.

Costul proiectului de curățare a râului Bâc este de 3,5 milioane de lei, iar banii erau prevăzuți în bugetul municipal pentru anul 2020, potrivit primarului.

Edilul a declarat că, pe viitor, autoritățile municipale vor interveni anual pe râu, „pentru a da acestei zone un alt aspect, din punct de vedere estetic și funcțional”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0