Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Minskul a publicat interceptarea discuției Varșovia-Berlin pe cazul lui Navalnîi

© AP Photo / Pavel GolovkinАлексей Навальный
Алексей Навальный - Sputnik Moldova
Abonare
Televiziunea de stat belarusă a publicat interceptarea discuțiilor dintre Varșovia și Berlin pe subiectul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, despre care vorbise Lukașenko la întrevederea cu Mișustin.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Televiziunea de stat belarusă a publicat așa-numitele interceptări ale unor discuții dintre Berlin și Varșovia în cazul bloggerului Aleksei Navalnîi.

Astfel, în înregistrarea audio, presupusul reprezentant al părții germane menționează în că în cazul dat nu este nevoie de o confirmare a “otrăvirii” pentru că “într-un război toate mijloacele sunt acceptabile”.

Interlocutorul lui polonez, la rândul său, a adăugat că aceștia ar urma “să-l descurajeze pe Putin să-și bage nasul în afacerilor din Belarus". Varșovia îndeamnă "la copleșirea președintelui rus cu probleme".

De asemenea, unul dintre participanții la discuție a subliniat că Aleksandr Lukașenko “are sânge în instalații”, iar belarușii sunt profesioniști și bine organizați.

Алексей Навальный, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Expert: Organele interne ale lui Navalnîi nu au fost afectate

Totuși, autoritățile belaruse nu a specificat deocamdată cine sunt persoanele din înregistrarea prezentată și în ce context a avut loc conversația. Persoana care ar vorbi din partea Poloniei ar purta numele "Mike", iar cel din partea Germaniei - "Nick".

Anterior, guvernul Germaniei declarase că bloggerul rus ar fi fost otrăvit cu o substanță neurotoxică din așa-numitul “grup Noviciok”, fără a specifica despre ce este vorba. Ulterior, șeful diplomației UE, Josep Borrel, a declarat că Uniunea Europeană își rezervă dreptul de a impune sancțiuni.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reamintit că specialiștii ruși au verificat diverse ipoteze, însă nicio substanță toxică nu a fost detectată în organismul activistului. MAE al Rusiei a declarat că graba cu care SUA și UE au preluat această teorie este una suspectă. Diplomații ruși au admis că declarațiile despre pretinsa otrăvire au menirea să justifice anumite „reacții de răspuns”, elaborate din timp.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0