Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sute de adulți care nu au obținut diplomele de Bac au revenit la studii - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Abonare
Liceul seral Nr.1 din Capitală și-a redeschis ușile pentru elevi în noul an de studii. Instituția și-a reluat activitatea conform modelului de studii numărul șapte - „Învățarea mixtă”.
Sute de adulți care nu au obținut diplomele de Bac au revenit la studii - detalii

La Liceul seral Nr.1 din Chișinău studiază elevi cu vârste cuprinse între 17-48 de ani. Aceasta este una dintre puținele instituții unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și obține diploma de bacalaureat. De obicei, lecțiile încep la ora 17:00 și durează până la ora 21:15, în funcție de orarul stabilit.

În acest an, elevii instituției trebuie să respecte noi reguli, iar faptul că sunt deja adulți îi obligă să manifeste maximă responsabilitate în condiții de pandemie. O lecție durează 40 de minute, iar după a treia oră elevii au o pauză de 25 de minute, timp în care toate cabinetele sunt dezinfectate și aerisite. Și dacă la o școală obișnuită elevii nu sunt obligați să poarte măști de protecție, atunci la Liceul seral Nr.1 regulile sunt mai stricte.

"La fiecare două ore, toți elevii își schimbă măștile de protecție. Pentru a le deosebi, măștile trebuie să fie de culori diferite. Astfel înțelegem că masca a fost schimbată. Desigur că această regulă se aplică și în cazul profesorilor", a declarat pentru Sputnik directoarea Liceului, Nina Cojocari.

Managerul instituției a mai menționat că în toate auditoriile există acces la Internet, calculatoare staționare și notebook-uri. În fiecare clasă sunt dezinfectanți, iar mesele sunt amplasate la distanță. De asemenea la toate ușile, la intrare și ieșire, sunt covorașe speciale, iar punctul medical este aprovizionat cu medicamente conform instrucțiunilor necesare.

Pentru anul de studii 2019-2020 au fost înscriși peste 400 de elevi în clasele a X-a și a XIII-a. Cel mai matur elev are vârsta de 46 de ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0