Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serbia refuză să discute cu Kosovo problemele teritoriale fără Rusia

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaDrapelul Serbiei / Флаг Сербии
Drapelul Serbiei / Флаг Сербии - Sputnik Moldova
Abonare
Serbia nu va negocia cu Kosovo la întrevederile cu SUA fără participarea Rusiei și fără poziția lui Vladimir Putin, a declarat ministrul sârb al Muncii.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Belgradul nu va discuta problemele teritoriale cu Kosovo la întrevederile din SUA, pentru că are nevoie de prezența Rusiei, ONU și UE, i-a declarat agenției RIA Novosti ministrul Muncii, Protecției Sociale și Problemelor Veteranilor din Serbia, Zoran Đorđević.

Contingentul KFOR-13 în Kosovo - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În exclusivitate pentru Sputnik: Militarii moldoveni în Kosovo despre riscurile misiunii

“O prioritate va fi acordată problemelor economice, adică economiei și aplicarea ei practică în actualele relații. Nu cred că pe agenda discuțiilor se află ceva mai general, cum ar fi problemele teritoriale și de statut, însă nu exclud astfel de posibilitate dacă vor fi respectate condițiile politice și altele în comunicarea internațională, inclusiv opiniile membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, precum și a statelor UE. Desigur, în toate acestea este nevoie de opinia Federației Ruse și a președintelui Putin, precum și poziția prietenilor noștri chinezi”, a declarat ministrul.

“De această dată proiectele concrete vor fi subiectul discuțiilor, având prioritate proiectele de infrastructură, precum și comerțul și circulația liberă a capitalului, mărfurilor și persoanelor”, a menționat el.

Anterior, consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Robert O'Brien, a anunțat că președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, și premierul autoproclamatei republici Kosovo, Avdullah Hoti, au sosit la Casa Albă pentru negocieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0