Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Părinții așteaptă răspunsul autorităților la solicitările lor: Iată ce au cerut

© Sputnik / Mihai CarausPregătirea școlilor pentru anul de învățămînt
Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți părinți din Capitală, reprezentanți de medicul pediatru Mihai Stratulat, le-au transmis o solicitare în scris autorităților prin care cer ca elevii să meargă la ore cu program deplin. Deocamdată, niciun reprezentant al statului nu a comentat cererea.

CHIȘINĂU, 4 sept- Sputnik. Medicul pediatru Mihai Stratulat a postat pe pagina sa de Facebook solicitările și propunerile pe care le-a expediat astăzi autorităților. 

Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Societate
Protestele părinților ar putea continua dacă școlile nu vor activa în regim normal

Părinții cer ca să fie redeschise toate grădinițelor în regim normal și ca instituțiile de învățământ să aibă program deplin.

Asta pentru că din cauza programului incert al elevilor, părinții nu pot merge la serviciu și riscă să rămână fără locul de muncă, iar alții sunt nevoiți să-și lase copiii fără supraveghere. Astfel, în scrisoare se mai menționează că părinții nu sunt de acord să semneze declarația pe propria răspundere pentru că le încalcă drepturile și libertățile. La fel, nu sunt de acord să cumpere măști de protecție pentru copii și argumentează că de fapt școala ar trebui să le dea gratuit elevilor.

Această solicitare a fost transmisă Guvernului, Președinției, Ministrului Educației, Ministerului Sănătății, Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică și Primăriei Chișinău. Ieri, viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a declarat pentru Sputnik Moldova că așteaptă solicitările părinților în scris, dar a dat de înțeles că aceștia trebuie să fie solidari în această perioadă ca sa acționeze în minimizarea riscurilor de îmbolnăvire a elevilor și profesorilor. 

În prezent, din totalul de 1.233 de instituții de învățământ general publice și private, 800 au ales prezența 100% la școală. În cazul celorlalte 433 de școli, învățământul este combinat, mai exact au și zile de prezență la școală și zile de lecții online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0