Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce categorie de pensionari vor primi în luna octombrie câte 900 de lei

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaРабота пенсионного фонда в Калининграде
Работа пенсионного фонда в Калининграде - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a promis că va continua să vină cu inițiative sociale pentru pensionari și va încerce să ajute categoriile nevoiașe de cetățeni.

CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Pensionarii moldoveni vor primi câte 900 de lei până la 1 octombrie. Este vorba despre cei care au o pensie de până la 3 mii de lei. Șeful statului, Igor Dodon, a vorbit despre aceasta în cadrul emisiunii sale săptămânale ”Președintele răspunde”. 

Ala Darovannaia  - Sputnik Moldova
Deputat: Va afecta sau nu coronavirusul ajutoarele sociale pentru pensionari în 2020
Igor Dodon a menționat că inițial era planificat să fie alocați câte 700 de lei, dar ulterior această decizie a fost revizuită, deoarece autoritățile țării au văzut că indexarea pensiilor ar fi nesemnificativă.

”Am cerut Cabinetului de Miniștri să găsească o oportunitate și să adauge încă 200 de lei la această plată pentru fiecare pensionar a cărui pensie este sub 3 mii de lei. Compensația va fi primită de aproximativ 660 de mii de persoane în vârstă", a spus președintele.

Dodon a subliniat că inițiativele sociale care sunt în curs de implementare în Moldova au fost lansate pe vremea când era deputat în Parlament, însă atunci când socialiștii erau în opoziție nu era posibil să se ia decizii adecvate. Dar au făcut-o atunci când PSRM a primit pârghii legale. În același timp, șeful statului a fost întrebat despre reforma sistemului de pensii și dacă se va reveni la pensionarea femeilor la vârsta de 57 de ani. Igor Dodon a menționat că modificarea la lege a fost făcută în 2016, înainte de a prelua el funcția de președinte al țării, iar acum, pentru a face modificări, trebuie 51 de voturi, însă PSRM are 37. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0