Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul de activitate al grădinițelor din Chișinău va fi extins: Iată de când

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuАнжела Кутасевич
Анжела Кутасевич - Sputnik Moldova
Abonare
De luni, 7 septembrie, programul de activitate al grădinițelor din Chișinău va fi extins, iar numărul de copii permis pentru frecventarea instituțiilor preșcolare la fel se va majora. Despre acest lucru a anunțat viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici.
Grădinițele din Chișinău își vor extinde programul de activitate: Iată din ce zi

Mai mulți părinți din Capitală le-au transmis o solicitare în scris autorităților prin care cer ca să fie redeschise toate grădinițele în regim normal. Asta pentru că, din cauza programului redus și frecventării în cicluri, părinții nu pot merge la serviciu și riscă să rămână fără un loc de muncă, iar alții sunt nevoiți să-și lase copiii fără supraveghere.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, viceprimarul Capitalei în domeniile sănătății, educației, asistenței sociale și drepturilor copilului, Angela Cutasevici, a declarat că autoritățile țin cont de solicitările părinților, iar unele acțiuni în acest sens au fost deja întreprinse.

"A fost solicitarea de a extinde programul de activitate al grădinițelor. Noi deja de luni vom avea programul extins și va fi permisă frecventarea unui număr mai mare de copilași în grădinițe. Micuții se află acum la grădiniță până la ora 15:00. De săptămâna viitoare vor fi de la 7:30 până la 17.30. Dialogul continuă și așteptăm propunerile părinților, formulate în scris", a spus viceprimarul.

De asemenea, Angela Cutasevici a lăsat să se înțeleagă că adulții trebuie să fie solidari în această perioadă și să acționeze pentru minimizarea riscurilor de îmbolnăvire. 

Anterior, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, Angela Cutasevici a precizat că 130 de instituții preșcolare au primit aviz pozitiv din partea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și s-au redeschis. Două sunt acum închise pentru că se află în carantină. Acestea se vor redeschide după ce personalul va ieși din izolare. Doar o grădiniță-creșă nu a primit avizul ANSA. 

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că toți directorii grădinițelor au ținut cont de instrucțiunile pentru reluarea activității instituțiilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0