Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Cu cât mai repede vom începe vaccinarea, cu atât mai devreme vom scăpa de COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului susține că vaccinarea cetățenilor împotriva COVID-19 trebuie făcută cât mai repede, pentru a scăpa de această pandemie. Până atunci însă, Igor Dodon a îndemnat cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 4 sept- Sputnik. Președintele Igor Dodon a îndemnat cetățenii să susțină medicii pentru a face față luptei împotriva COVID-19. În același timp, șeful statului a promis că autoritățile vor depune efort pentru a obține cât mai curând vaccinul împotriva coronavirusului. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Răspândirea COVID-19 alarmează: Autoritățile sporesc numărul de paturi pentru bolnavi
"Este o muncă și o luptă continuă cu acest COVID-19. Specialiștii din sănătate spun că sistemul va face față. Soluția est vaccinarea, iar până atunci - respectarea regulilor impuse de autorități. Dar avem o problemă, mulți nu le respectă. Trebuie să facem față acestei provocări și, doi, trebuie vaccinarea. Cu cât mai repede vom începe vaccinarea, cu atât mai devreme vom scăpa de COVID-19. Suntem în discuții cu Rusia și China și sperăm să obținem prima partidă de aceste vaccinuri, evident după ce vor fi omologate la nivel internațional, vor fi acceptate de Organizația Mondială a sănătății", a spus președintele.  

Șeful statului susține că în luna noiembrie vaccinurile ar putea ajunge în Moldova, iar prioritate vor avea medicii, pensionarii, persoanele cu boli cardiace și diabeticii. Președintele consideră totodată că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, ci doar pentru cei care doresc.

"Am văzut comentariile unor specialiști din domeniul sănătății care au reacționat la propunerea mea să convin cu partenerii ruși să aduc 100 de mii de vaccinuri gratis și cei din prima linie să se vaccineze, eu pot găsi compromis, dar vedem", a declarat Igor Dodon.  

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul Rus de Investiții Directe.

Șeful RDIF, Kiril Dmitriev, a comunicat anterior că Fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 38 382 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 27 017 de persoane. Numărul total al deceselor a ajuns la 1 037.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0