Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de cazuri noi de COVID-19 și zece decese: Cea mai tanara victima are doar 15 ani

Abonare
Nicio zi fără decese din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Datele privind starea epidemiologică prezentate de Ministerul Sănătății nu sunt foarte încurajatoare.

CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Alte 534 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Informația a fost prezentată printr-un comunicat de presă de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Пустой карман - Sputnik Moldova
Moldovenii au avut pierderi mari din cauza COVID-19: Cum le-a fost afectată munca

Din numărul total de cazuri noi șapte au statut de import, unul din Ucraina, patru din Turcia și două din România. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 38 906 cazuri. Printre cei infectați sunt alți 23 de lucrători medicali. Este vorba de nouă medici, 12 asistenți medicali și două persoane care reprezintă personalul auxiliar.

Numărul persoanelor care se află în stare gravă rămâne în continuare mare. Din cei 561 de pacienți, 29 sunt conectați la aparate de respirație artificială.

Totodată, zece persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. Este vorba de patru bărbați și șase femei. Cea mai tânără victimă are doar 15 ani. Este vorba de o adolescentă internată la Spitalul Clinic Republican pe 31 august, în stare extrem de gravă. Aceasta suferea de hepatită virală acută, cu evoluție fulminantă, grad sever, boală renală, AVC.

Îmbucurătoare rămâne cifra persoanelor vindecate. Astăzi, alte 424 de persoane au fost externate. În total, 27 441 de persoane au fost tratate de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0