Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

4 septembrie - Ziua lucrătorului vamal: Iată ce felicitări a primit instituția

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Este mare sărbătoare în țară, dar mai ales la hotarele ei. Astăzi este marcată ziua lucrătorului vamal. Cu această ocazie, angajații au primit mai multe felicitări.

CHIȘINĂU, 4 sept- Sputnik. Astăzi se împlinesc 29 de ani de la fondarea Serviciului Vamal. Directorul instituție, Sergiu Burduja, a menționat că în toți acești ani vameșii s-au aflat în serviciul cetățenilor, Vama s-a afirmat drept o instituție capabilă sa facă față provocărilor și să asigure realizarea obiectivelor și politicii statului.

Imagine simbol: Țigări - Sputnik Moldova
Societate
Culmea ingeniozității: Unde a ascuns un bărbat țigările pentru a le trece de vamă - Video
”Anul acesta, Ziua profesională este marcată în condiții complicate, generate de pandemia COVID–19, care ne-a afectat considerabil atât pe plan social, cât și economic. Voi, stimați colegi, sunteți cei care, aflându-vă în prima linie, asigurați în continuare activitatea eficientă a instituției, în pofida riscului existent. Îmi exprim recunoștința față de fiecare dintre dumneavoastră, care întotdeauna v-ați exercitat cu demnitate atribuțiile de serviciu, contribuind la edificarea sistemului vamal pe care îl avem astăzi”, a declarat directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja. 

Un mesaj de felicitare le-a transmis vameșilor și premierul Ion Chicu, în numele Guvernul Republicii Moldova. Șeful Executivului a precizat că Serviciul Vamal joacă un rol important în sistemul public și economia țării, fiind principala instituție a statului care are competențe în domeniul comerțului extern. De asemenea, aduce un aport semnificative la bugetul statului, dar și la îmbunătățirea climatului investițional.

” În numele Guvernului, vreau să vă mulțumesc pentru atitudinea responsabilă în menținerea sănătății și protejarea cetățenilor ce traversează hotarele țării în condițiile unei situații internaționale dificile, afectate de pandemie. De asemenea, remarcăm soluțiile competente și prompte pentru protejarea intereselor economice ale țării, pentru introducerea unor metode avansate de control, pentru suprimarea criminalității transfrontaliere și în consolidarea securității statului ”, se arată în mesajul guvernului.
În țară sunt 1500 de vameși. Până acum, s-au înregistrat 59 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaților vamali. În prezent, 18 vameși se tratează de această infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0