Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Culmea ingeniozității: Unde a ascuns un bărbat țigările pentru a le trece de vamă - Video

© Photo : Serviciul VamalImagine simbol: Țigări
Imagine simbol: Țigări - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat originar din Ucraina a încercat să treacă frontiera țării noastre cu 192 000 de țigări ascunse în mașina pe care o conducea.

CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Angajații postului vamal Leușeni au depistat peste 192 000 de țigări cu timbre de acciz ale Belarusului, ascunse într-un autovehicul cu numere de înmatriculare din Ungaria, la volanul căruia se afla un cetățean al Ucrainei.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 6 februarie, la ieșire din țară. Oamenii legii au redirecționat microbuzul de model Mercedes-Benz Sprinter spre scanare. Analizând imaginile, vameșii au identificat niște obiecte suspecte în tavanul și pereții laterali ai compartimentului marfar. 

Astfel, a fost luată decizia demontării spațiilor special amenajate ale autovehiculului, din care au fost extrase 192 200 de țigarete ”GOLD NZ”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Belarus. Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul intenționa să comercializeze produsele pe piața din Uniunea Europeană.

Ca urmare, țigaretele și mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare. De la începutul săptămânii, Serviciul Vamal a contracarat nouă tentative de trafic ilicit cu țigarete și produse conexe.

Fluxul de știri
0