Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

FOTBAL - Moldova găzduiește Kosovo la Parma! Engin Firat: ”Vrem să fim surpriza grupei”

© Sputnik / Miroslav RotariМатч между Молдовой и Люксембургом в Лиге Наций
Матч между Молдовой и Люксембургом в Лиге Наций - Sputnik Moldova
Abonare
În această seară se dă startul Ligii Națiunilor, ediția 2020-2021. Naționala Moldovei întâlnește Kosovo la Parma și nu la Chișinău. Asta pentru că Republica Moldova nu recunoaște independența statului Kosovo.

CHIȘINĂU, 3 sep – Sputnik, Ștefan Ursu. ”Am ales orașul italian Parma pentru că peste două zile avem meci în Slovenia și să fim mai aproape de această țară”, a declarat vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Dragoș Hîncu.

Artur Ioniță - Sputnik Moldova
Sport
Fotbalistul moldovean Artur Ioniță va semna cu echipa lui Filippo Inzaghi

Pe lângă Kosovo și Slovenia, Moldova se mai află într-o grupă cu Grecia. ”Vrem să fim surpriza grupei. Asta chiar dacă în perioada pandemiei lucrurile s-au schimbat și n-am văzut unii jucători de 8-9 luni”, a afirmat selecționerul Moldovei, Engin Firat.

La Kosovo doar portarul Florjan Smakiqi evoluează în competiția internă. În preliminariile pentru Euro 2020, echipa antrenată de elvețianul Bernard Challandes a ocupat locul 3, reușind o victorie memorabilă cu Cehia, scor 2-1.

Este interesant că atât Moldova, cât și Kosovo au disputat ultimul meci în ianuarie cu același adversar, Suedia, în cantonamentul din Qatar. Suedezii au câștigat ambele partide cu același scor de 1-0.

Ieri, toți membrii delegației naționalei Moldovei au primit în jurul orei 15:00 rezultatul testului la COVID-19. Și în cazul tuturor acesta este negativ. La lot nu lipsește și campionul Turciei cu Istanbul Bașakșehir, Alexandru Epureanu, care a revenit la națională. Epureanu însă nu va mai fi căpitan. Banderola va rămâne la colegul său din linia defensivă, Igor Armaș.

Partida Moldova - Kosovo va începe de la ora 21:45 și va fi transmisă de Prime. Kosovo este favorită clară la casele de pariuri, având o cotă de victorie de 1,47. În schimb, cota de victorie pentru Moldova este 7,20.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0