Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Fotbalistul moldovean Artur Ioniță va semna cu echipa lui Filippo Inzaghi

© AFP 2024 / VINCENZO PINTOArtur Ioniță
Artur Ioniță - Sputnik Moldova
Abonare
Fotbalistul moldovean Artur Ioniță va semna cu echipa Benevento, antrenată de Filippo Inzaghi, presa italiană scriind că transferul său va fi de un milion de euro.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Fotbalistul moldovean Artur Ioniță, care joacă pe post de mijlocaș, va evolua pentru a 3-a echipă din cariera sa în Serie A.

Astăzi, jucătorul de 30 de ani va pleca într-un cantonament în Austria alături de nou-promovata Benevento, echipa italiană care a câștigat lejer liga a doua și este antrenată de campionul mondial din 2006 Filippo Inzaghi.

Presa italiană scrie că transferul său va fi de un milion de euro. Artur Ioniță este protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului moldovenesc. În 2016, Cagliari a achitat pentru el 4,5 milioane de euro. Ioniță a disputat până acum 174 de meciuri în Serie A pentru Hellas Verona și Cagliari, reușind să marcheze 12 goluri.

În cariera sa, el a mai evoluat pentru Zimbru, Iskra-Stal și Aarau (Elveția). Pentru naționala Moldovei a marcat 3 goluri în 45 de meciuri. În 2014 și 2019 Artur Ioniță a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean.

CC BY-SA 3.0 / / Artur Ioniță
Fotbalistul moldovean Artur Ioniță va semna cu echipa lui Filippo Inzaghi - Sputnik Moldova
Artur Ioniță

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0