Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alexandru Pînzari: Câte femei activează în cadrul Armatei Naționale

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Pînzari
Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Abonare
De la an la an, tot mai multe moldovence activează în cadrul Armatei Naționale. În prezent, femeile constituie 20 la sută din numărul total de angajați.
Alexandru Pânzari: Câte femei activează în cadrul Armatei Naționale

Astăzi Armata Națională împlinește 29 de ani de la fondare. Cu acest prilej, în cadrul emisiunii ATITUDINI, minsitrul Apărării, Alexandru Pînzari, a vorbit despre cele mai importante realizări a militarilor.

Pe lângă acestea, ministrul a menționat că una dintre reușite este înrolarea tinerelor în Armata Națională. Potrivit lui, în fiecare an, numărul femeilor care devin parte din echipă crește cu aproximativ 2-3 procente, iar pe viitor această cifră va fi și mai mare.

Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru Cel Bun” - Sputnik Moldova
Video
Admitere 2020: Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru Cel Bun”
"Sunt destul de multe femei angajate în cadrul Armatei Naționale. Femeile se încadrează foarte bine, iar toți indicatorii de performanță sunt îndepliniți cu brio. Nu există conflicte sau neînțelegeri între genuri, dacă să ne referim la acest aspect. Vom angaja și în continuare mai mute femei curajoase și responsabile", a declarat ministrul Apărării.

Totodată, Alexandru Pînzari a încurajat femeile să activeze în acest domeniu, menționând că există o serie de oportunități pe care le oferă Armata Națională.

"În primul rând, este o mare onoare să servești patriei. În al doilea rând, aveți parte de un salariu decent și pachetul social. Doar în ultimii doi ani, 600 de militari au primit apartamente de serviciu", a subliniat Pânzari.

De menționat că în lunile aprilie-iulie, peste 1200 de tineri din țară au fost înrolaţi în Armata Naţională. În comparaţie cu anii precedenţi, a crescut numărul de recruţi cu studii colegiale şi profesionale tehnice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0