Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a aprobat un nou pachet de măsuri în sprijinul agricultorilor – detalii

© Sputnik / Mihai CarausAgricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă
Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat un set suplimentar de măsuri în sprijinul agricultorilor afectați de secetă și alte intemperii. Costul acestora se ridică la 100 de milioane de lei, potrivit premierului Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un set de  măsuri suplimentare în scopul sprijinirii agenților economici din agricultură. Costurile bugetare ale noilor măsuri se ridică la 100 de milioane de lei.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Pensiile vor fi indexate și ajutorul unic va fi majorat - decizia Guvernului

„Pe lângă acele 300 de milioane de lei pe care le-am alocat în luna august pentru compensarea parțială a primei grupe de cereale, în sumă de 1.500 de lei pentru un hectar, astăzi venim cu măsuri suplimentare, care au un cost bugetar de 100 de milioane lei și pe care le-am convenit anterior cu agricultorii”, a spus în ședință premierul Ion Chicu.

Noile măsuri adoptate de Guvern prevăd majorarea accesibilității la resurse financiare prin: instituirea unor condiții favorabile pentru aplicarea la Programul de subvenționare a dobânzilor și Programul de rambursare a TVA, instituirea moratoriului asupra controalelor fiscale până la 31 decembrie 2020, precum și implementarea Programului de subvenționare a dobânzilor, se explică într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Suplimente la salarii și bani pentru dezinfectanții necesari școlilor: Decizia Guvernului

În aceeași ședință de Guvern, ministrul Agriculturii, Ion Perju, a prezentat un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă.

Urmează ca statul să contracteze un împrumut de aproape 19 milioane de euro și să beneficieze de un grant de 5,53 milioane de dolari americani pentru realizarea proiectului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale”.

Proiectul are ca scop stimularea creşterii economice în zona rurală prin investiții în infrastructura de irigaţii, îmbunătăţirea drumurilor de acces, oferirea granturilor şi împrumuturilor pentru infrastructura pieţei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0