Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Suplimente la salarii și bani pentru dezinfectanții necesari școlilor: Decizia Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ Guvernul Republicii Moldova
Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat astăzi alocarea a 31 de milioane de lei pentru dezinfectanții necesari școlilor în condițiile pandemiei de COVID-19. De asemenea, Executivul a aprobat un buget de 100 de milioane de lei pentru profesorii ce vor activa cu peste 1,5 de normă didactică.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Guvernul a decis să aloce 31 de milioane de lei pentru asigurarea cu dezinfectanți a instituțiilor de învățământ în anul de studii 2020-2021.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Răspândirea COVID-19 alarmează: Autoritățile sporesc numărul de paturi pentru bolnavi

Totodată, Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința de astăzi un buget de 100 de milioane de lei din care să fie remunerate suplimentar cadrele didactice care lucrează în condiții impuse de pandemie - cu un volum de lucru mai mare și cu program prelungit.

Este vorba de profesori care, oficial, vor activa cu peste 1,5 de normă didactică.

Potrivit estimărilor oficiale, anunțate anterior de Ministerul Educației, în anul de studii 2020-2021, aproximativ 3.900 de cadre didactice (peste 7% din numărul total) vor activa cu un volum de lucru mai mare și cu program prelungit din cauza pandemiei de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0