Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Armata Națională la 29 de ani: Pînzari despre cele mai mari realizări

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata Naţională a RM
Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Armatei Naționale. Ministrul Apărării vorbește despre eșecuri, realizări și scopuri atinse.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Republica Moldova are nevoie de o armată în coraport cu riscurile naționale și internaționale din zonă. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, invitat în studioul radio Sputnik Moldova cu ocazia împlinirii a 29 de ani ai Armatei Naționale.

Potrivit ministrului, Armata Națională este un atribut al unui stat puternic și democratic. Pînzari spune că în cei 29 de ani de la fondare, instituția a cunoscut și urcușuri și coborâșuri. Iar o problemă stringentă în acest moment o constituie finanțarea.

Боевая машина пехоты (БМП) на гусеничной платформе Армата  - Sputnik Moldova
The National Interest, impresionată de caracteristică distinctivă a tancului ”Armata”

La capitolul realizări, ministrul a amintit de modernizarea Centrului de Instruire de la Bulboaca, raionul Anenii Noi.

„Datorită partenerilor noștri din SUA au fost investite patru milioane de dolari în infrastructura care are destinația de a pregăti militarii moldoveni - instruirea inițială și instruirea continuă”, a precizat Alexandru Pînzari.

Ministrul Apărării spune că la 29 de ani de la fondarea Armatei Naționale poate spune cu certitudine că mentalitatea militarilor, a ofițerilor a fost schimbată. Asta datorită instruirii militarilor în cele mai bune școli militare din lume. Un obiectiv major este și ”exportul securității”. Mai exact, este vorba de participarea militarilor moldoveni la misiuni de pace peste hotarele țării. Despre alte realizări, provocări, obiective și scopuri atinse, ministrul Alexandru Pînzari va vorbi începând cu ora 11:00 în studioul Radio Sputnik Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0