Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

The National Interest, impresionată de caracteristică distinctivă a tancului ”Armata”

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaБоевая машина пехоты (БМП) на гусеничной платформе "Армата"
Боевая машина пехоты (БМП) на гусеничной платформе Армата  - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, a apărut informația că cel mai nou tanc rusesc T-14 „Armata” a fost testat în regimul fără de pilot.

CHIȘINĂU, 26 aug — Sputnik. Creatorii versiunii fără pilot a tancului rusesc T-14 ”Armata” au reușit să rezolve o problemă inerentă oricărui vehicul teleghidat. O astfel de opinie a fost exprimată într-un articol din The National Interest de publicistul american Peter Suciu, informează RIA Novosti.

Anterior s-a aflat că cel mai nou tanc rusesc T-14 „Armata” a fost testat în regimul fără de pilot.

Publicistul consideră că asigurarea tehnicii cu „informare situațională” este cea mai importantă problemă legată de vehiculele controlate de la distanță. Creatorii modelului T-14 au oferit soluția la această problemă montând camere video cu unghi larg pe tot corpul tancului. Acestea permit realizarea observării la 360 de grade și oferă echipajului date cu privire la întreaga situație”.

T-14 Armata - Sputnik Moldova
Rusia
”Armata” merge la export: Cine va primi primul noul tanc rusesc T-14

O altă caracteristică inovatoare a tancului este, în opinia publicistul ”turnul nelocuit”. El include un tun principal de 125 mm 2A82-1M, cu sistem de încărcare complet automatizat.

Expertul a atras atenția asupra capacității T-14 de a se deplasa cu o viteză de 90 de kilometri pe oră. El a sugerat că acest lucru îl face potențial mai mobil decât tancul american M-1 Abrams.

Se subliniază că noul tanc rusesc va putea efectua operațiuni de recunoaștere, va participa la procesul de determinare a țintelor și de ajustare a focului tras din instalațiile de artilerie autopropulsate, sisteme de rachete suprafață-aer și chiar tancuri T-90.

T-14 este singurul tanc din lume de-a treia generații de după război, care este conceput pentru a conduce lupta în contact direct cu inamicul, pentru a sprijini ofensiva unităților de pușcă motorizate, fortificațiilor și forțelor imane ale inamicului situate în adăposturi și în zone deschise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0