Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video-ul care a făcut înconjurul lumii: Ce proiect a pus la cale Constantin Moscovici

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Abonare
"Limba Noastră"- poezia lui Alexei Mateevici care a devenit Imnul Republicii Moldova, a fost sursa de inspirație a unui proiect interesant difuzat pe rețelele de socializare. Cum a apărut această idee am aflat de la autorul proiectului, naistul Constantin Moscovici.
Video-ul care a făcut înconjurul lumii: Ce proiect a pus la cale Constantin Moscovici

Celebrul naist Constantin Moscovici a transmis o felicitare originală cu ocazia sărbătorii "Limba Noastră".

Maestrul a postat pe rețelele de socializare un video în care recită versuri din poezia "Limba Noastră", semnată de scriitorul Alexei Mateevici. Proiectul se deosebește de celelalte video-uri, întrucât alături de renumitul naist participă mai multe persoane cunoscute din întreaga lume.

Astfel, printre cei care au adus un omagiu limbii naționale este interpretul ucrainean Ivo Bobul, directorul festivalului "Slaveanskii Bazar", Gleb Lapitsky, compozitorul Ilia Bershadsky, actorul de teatru și film din Rusia Alexandr Oleșco, originar din țara noastră, și alți artiști renumiți.

"Ideea a apărut spontan. O companie de producție a vinului a venit cu rugămintea ca să recit câteva strofe din poezie cu mai mulți artiști din Moldova. Pentru ca acest video să aibă un impact mai mare, am apelat la prietenii mei de peste hotare – așa s-a născut acest proiect. Am repartizat strofele, am trimis și mesaje audio ca să audă cum se pronunță cuvintele. Prietenii mei au acceptat cu mare plăcere această provocare", a declarat pentru Sputnik autorul proiectului.

Constantin Moscovici a subliniat că doar în câteva zile de la postarea video-ului, acesta a ajuns la aproape zece mii de vizualizări. Mai mult, renumitul naist spune că-și propune continuarea acestui proiect, la care vor participa și mai multe celebrități din întreaga lume.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0