Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Întâlnirea lui Dodon cu Krasnoselski: Ce spune reprezentantul special al OSCE

© Photo : OSCE / Mikhail EvstafievФлаги ОБСЕ
Флаги ОБСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul special al Președinției OSCE a venit cu o reacție după întâlnirea președintelui Republicii Moldova cu liderul de la Tiraspol, care a avut loc acum câteva zile la reședința de la Condrița.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Întrevederea de la Condrița a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a fost salutată de către reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting.

Встреча президента Молдовы Игоря Додона и лидера Приднестровья Вадима Красносельского в Кондрице - Sputnik Moldova
Politică
Ce a discutat Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski la Condrița - detalii

Într-un comunicat de presă al OSCE se precizează că oficialul a apreciat înalt și subiectele abordate de cei doi în cadrul întrevederii.

„Este încurajator faptul că această întâlnire a avut loc și că părțile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, cum ar fi libertatea de mișcare, integrarea rețelelor de telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între Bender și Varnița”, a declarat reprezentantul special al misiunii.

Acesta așteaptă rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în următoarele luni. Ambasadorul Thomas Mayr-Harting a mai spus că Președinția albaneză a OSCE, precum și Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne pe deplin implicate în soluționarea problemelor pe acest segment.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0