Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
O înregistrare video cu discursul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, va fi difuzată în data de 22 septembrie, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, acest lucru poate fi înțeles urmărind lista celor care vor lua cuvântul.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Sesiunea generală a ONU se va desfășura în perioada 21-29 septembrie. În luna iulie, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, că deocamdată nu sunt planuri privind înregistrarea lui Putin cu un discurs la Adunarea Generală, anunță RIA Novosti.

În prima zi de dezbateri, 22 septembrie, va lua cuvântul președintele Braziliei, Jair Messias Bolsonaro, după care va vorbi președintele american Donal Trump. Vor urma președinții Turciei, Chinei, Cili și Cubei.

În lista vorbitorilor președintele rus ocupă locul șapte.

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Белоруссии А. Лукашенко  - Sputnik Moldova
Politică
Când va avea loc o întâlnire între Putin și Lukașenko: Ce spune Kremlinul
Pe locul 13 este președintele Iranului, Hassan Rohani, care va fi urmat de președintele Franței, Emmanuel Macron.

Ar mai urma ca în data de 26 septembrie să vorbească premierul britanic Boris Johnson. Iar din Belorus va fi difuzată declarația ministrului Afacerilor Externe, Vladimir Makei. Tot pentru 26 septembrie este planificată și declarația adjunctului prim-ministrului Israelului, dar și a reprezentanților Noii Zeelande și a Coreei de Nord.

Lista este una preliminară. În total, în cadrul dezbaterilor urmează să ia cuvântul 121 de lideri de țară, 54 de șefi de stat, 16 miniștri de externe, un vicepreședinte și doi reprezentanți.      

Deocamdată doar președintele SUA, Donald Trump, a declarat că va fi prezent fizic la Adunarea Generală a ONU.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0