Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va avea loc o întâlnire între Putin și Lukașenko: Ce spune Kremlinul

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с президентом Белоруссии А. Лукашенко
Встреча президента РФ В. Путина с президентом Белоруссии А. Лукашенко  - Sputnik Moldova
Abonare
Președinții Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko se vor întâlni peste câteva săptămâni la Moscova. Decizia a fost luată în urma unei convorbiri telefonice între cei doi șefi de stat.

CHIȘINĂU, 31 aug – Spunik. Președinții Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, se vor întâlni peste aproximativ două săptămâni, termenele urmând să fie convenite suplimentar, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinlui Dmitri Peskov.

“Termenele se discută. Cei doi președinți au convenit că acest lucru se va întâmpla în următoarele săptămâni. Respectiv, în decursul a câtorva săptămâni întrevederea va avea loc cu siguranță”, a declarat oficialul rus.

Светлана Георгиевна Тихановская - Sputnik Moldova
Tihanovskaia consideră că Federația Rusă poate fi mediator în negocierile din Belarus
Anterior, Putin și Lukașenko au purtat o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra unei întrevederi personale în perioada următoare, în cadrul unei vizite oficiale a lui Lukașenko la Moscova.

La începutul lunii august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Potrivit CEC, acestea au fost câștigate de Alexandr Lukașenko cu 80,08% din voturi.

Candidatul opoziției Svetlana Tihanovskaia a acumulat 10,09% din voturile alegătorilor. După aceasta, în țară au început acțiunile de protest.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0