Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interzis imigranților în Europa? Schimbare importantă la nivelul UE

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaStop UE
Stop UE - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelarul austriac Sebastian Kurz demonstrează o schimbare de optică la nivelul UE privind imigranții non-europeni, el propunând protejarea frontierelor externe și fiind împotriva distribuirii de cote obligatorii către statele membre.

BRUXELLES, 2 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Cancelarul Austriei Sebastian Kurz a vorbit într-un interviu în presa germană despre viziunea sa cu privire la reforma sistemului de azil al Uniunii Europene.

Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania - Sputnik Moldova
Societate
După Germania, Anglia și Austria, urmează exportul românilor în Italia

Potrivit cancelarului austriac, este necesară protejarea frontierelor externe ale blocului comunitar, combaterea traficului de persoane, precum și prevenirea fluxurilor de imigranţi către Europa. În plus, Austria nu mai vrea mecanismul care obliga țările UE să preia cote obligatorii de imigranți.

''Nu cred că acest sistem ar fi realist. Sunt de părere că distribuirea (refugiaţilor) în Europa nu funcţionează pentru că majoritatea ţărilor sunt sceptice sau împotrivă'', a arătat Sebastian Kurz.

Interviul arată propunerile Austriei cu privire la imigranții non-UE în contextul în care Germania, aflată în exercitarea preşedinţiei semestrială a Consiliului Uniunii Europene, ar vrea o politică nouă privind azilul care să includă crearea unor centre de-a lungul frontierelor externe unde noile sosiri ar urma să fie procesate şi călătoria mai departe să fie permisă numai dacă solicitarea de azil este îndreptăţită.

Kurz a afirmat că sprijină consolidarea protecţiei frontierelor, dar s-a distanțat de Germania în ceea ce privește crearea de stimulente pentru venirea imigranţilor în Europa.

''Statele care vor să preia refugiaţi ar trebui să îi aducă în mod direct din ţara lor de origine şi să le ofere rezidenţă pe termen lung în Europa'', a spus Kurz în interviu care ar vrea ca fiecare ţară să decidă singură câți imigranți de dispusă să primească.

Kurz și-a justificat scepticismul față de aducerea sau de primirea imigranților non-UE prin faptul că aceștia modifică societăţile care îi găzduiesc.

''Asistăm la un antisemitism care este parţial importat'', a indicat el riscurile primirii de imigranți, amintind astfel de antisemitismul existent în rândul unora dintre imigranţii proveniţi din ţări musulmane.

Austria, ţară cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, a primit aproximativ 131.000 de cereri de azil în perioada de vârf a crizei migraţiei în Europa din 2015 şi 2016.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0