Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Moldovenii care vin din țările incluse în lista verde nu vor sta în autoizolare

© Sputnik / Miroslav RotariAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care revin din țările ce nu sunt incluse în lista roșie nu vor mai fi nevoiți să stea 14 zile în autoizolare. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după discuțiile cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Grceanîi.

CHIȘINĂU, 1 sept- Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că cetățeni care revin din țările care nu sunt incluse în lista roșie nu vor mai fi obligați să stea două săptămâni în autoizolare. 

Тадж-Махал - Sputnik Moldova
COVID-19 în India: Oamenii sunt tratați pe holurile spitalelor
”Lista țărilor va fi aprobată de Ministerul Sănătății și, o dată la 10 zile, va fi publicată. Începând cu ziua de azi, din așa țări unde avem diasporă destul de mare, cum este Rusia, Italia, Grecia, Turcia, alte țări, când revin cetățenii noștri acasă, începând cu 00:00 din această zi, nu vor sta în autoizolare. Cu regret, în lista roșie rămân vecinii noștri România și Ucraina, dar sperăm că dinamica va fi bună și vom ajunge la includerea acestor țări în lista verde”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Anterior, Comisia Națională de Sănătate Publică a decis că persoanele care revin din statele care fac parte din zona verde nu vor sta în izolare și nu vor completa fișa epidemiologică la intrarea în țară. Lista țărilor urmează să fie plasată pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe și pe pagina Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Lista țărilor, clasificate în zone roșii și verzi, se va actualiza o dată la 14 zile, în ziua de vineri și va intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.

Până acum, în țară s-au confirmat 36 920 de cazuri de COVID-19. În total, 25.872 de persoane au fost tratat, iar 995 au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0