Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în India: Oamenii sunt tratați pe holurile spitalelor

CC0 / Pixabay / Simon / Тадж-Махал
Тадж-Махал - Sputnik Moldova
Abonare
India înregistrează cea mai rapidă rată de creștere a numărulului de cazuri de Covid-19 din lume. Peste 60.000 de indieni au murit din cauza Covid-19.

CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. India înregistrează, în prezent, cea mai rapidă creștere a numărului de cazuri de coronavirus din lume, raportând peste 75.000 de infecții noi pe zi. Orașele aglomerate, stresul blocajului și lipsa de urmărire a contacților au răspândit Covid-19 în fiecare colț al țării de 1,3 miliarde de oameni.

Истребители МиГ-29 и Су-30СМ пилотажных групп Русские витязи и Стрижи во время репетиции воздушной части парада Победы - Sputnik Moldova
De ce India va da 2 miliarde de dolari pentru avioanele rusești MiG-29 și Su-30

În timpul blocajului strict care a avut loc de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii mai, majoritatea cazurilor Covid-19 din India au fost concentrate în zonele urbane. Însă, pe măsură ce restricțiile asupra călătoriilor interstatale au fost reduse, multe persoane au început să se deplaseze din orașe în zonele rurale, aducând virusul cu ele.

Unele spitale publice au fost atât de copleșite, încât medicii au fost nevoiți să trateze pacienții pe holuri, scrie presa din România. În unele cazuri, persoanele aflate în stare critică nu au unde să primească ajutor, chiar dacă nu au coronavirus. O femeie din zona New Delhi a fost respinsă de opt spitale în 15 ore. A murit în spatele unei ambulanțe, în brațele soțului.

Peste 60.000 de indieni au murit din cauza Covid-19, iar țara va avea în curând al treilea cel mai mare număr de morți, după Statele Unite și Brazilia. Numărul său total de infecții raportate este deja al treilea în lume. India a raportat mai mult de 3 milioane de cazuri totale de COVID-19, iar creșterea numărului de cazuri zlinice este mai mare decât cel al Statelor Unite sau Brazilia, care au raportat între 40.000, respectiv 50.000 de infecții noi pe zi în ultimele zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0