Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liderul opoziției din Muntenegru: Sancțiunile antirusești au fost o greșeală

© AFP 2024 / SAVO PRELEVICЗдравко Кривокапич
Здравко Кривокапич - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul celei mai mari coaliții de opoziție din Muntenegru, Zdravko Krivokapić, consideră că susținerea sancțiunilor împotriva Rusiei a fost o greșeală.

Черногория - Sputnik Moldova
Muntenegru a devenit oficial membru al NATO
CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Susținerea de către Muntenegru a sancțiunilor Occidentului împotriva Rusiei a fost o eroare, a declarat agenției RIA Novosti liderul celei mai mari coaliții de opoziție “Pentru viitorul Muntenegrului”, Zdravko Krivokapić, după alegerile parlamentare și încheierea unui acord cu alte forțe politice cu privire la formarea unei majorități parlamentare.

“Suntem un stat mic și nu putem avea vreo influență la nivel global, cât de mult ne-am dori. Cineva cosește, cineva duce apa (proverb sârb, n.r.), iată de ce este inacceptabil ca un stat atât de mic să devină primul care aplică sancțiuni împotriva Federației Ruse”, a declarat liderul opoziției.

Potrivit lui, sancțiunile au provocat mari pierderi economice.

“Vă amintesc că am exportat vinul Plantaze, iar în calitate de turiști au dominat oaspeții din Serbia, Bosnia și Herțegovina și Rusia”, a subliniat Krivokapić.

Mai devreme, într-un interviu oferit agenției RIA Novosti, acesta declarase că închiderea frontierelor Muntenegru pentru câteva luni din cauza COVID-19 pentru cetățenii Rusiei, Serbiei și Bosniei și Herțegovinei, care constituiau majoritatea turiștilor, a fost un pas negândit al autorităților.

Potrivit liderului opoziției, Rusia “merită relații mai bune cu Muntenegru în virtutea legăturilor istorice și aportului la economia țării”.

Pe 30 august în Muntenegru au avut loc alegerile parlamentare. Potrivit datelor preliminare, în premieră în ultimii 30 de ani opoziția a reușit să acumuleze mai multe voturi decât Partidul Democrat al Socialiștilor, al președintelui Milo Đukanović. Luni, corectitudinea și legitimitatea alegerilor au fost recunoscute de observatorii independenți și misiunea OSCE, ambasada SUA și a Marii Britanii. Ziua liderul coaliției “Pentru Viitorul Muntenegrului”, Zdravko Krivokapić, liderul mișcării de opoziție URA, Dritan Abazović, și liderul “Democraților”, Aleksa Bečić, au avut o întrunire în cadrul cărei au discutat despre principiile de cooperare, “despre formarea viitorului guvern și realizarea voinței poporului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0