“Suntem un stat mic și nu putem avea vreo influență la nivel global, cât de mult ne-am dori. Cineva cosește, cineva duce apa (proverb sârb, n.r.), iată de ce este inacceptabil ca un stat atât de mic să devină primul care aplică sancțiuni împotriva Federației Ruse”, a declarat liderul opoziției.
Potrivit lui, sancțiunile au provocat mari pierderi economice.
“Vă amintesc că am exportat vinul Plantaze, iar în calitate de turiști au dominat oaspeții din Serbia, Bosnia și Herțegovina și Rusia”, a subliniat Krivokapić.
Mai devreme, într-un interviu oferit agenției RIA Novosti, acesta declarase că închiderea frontierelor Muntenegru pentru câteva luni din cauza COVID-19 pentru cetățenii Rusiei, Serbiei și Bosniei și Herțegovinei, care constituiau majoritatea turiștilor, a fost un pas negândit al autorităților.
Potrivit liderului opoziției, Rusia “merită relații mai bune cu Muntenegru în virtutea legăturilor istorice și aportului la economia țării”.
Pe 30 august în Muntenegru au avut loc alegerile parlamentare. Potrivit datelor preliminare, în premieră în ultimii 30 de ani opoziția a reușit să acumuleze mai multe voturi decât Partidul Democrat al Socialiștilor, al președintelui Milo Đukanović. Luni, corectitudinea și legitimitatea alegerilor au fost recunoscute de observatorii independenți și misiunea OSCE, ambasada SUA și a Marii Britanii. Ziua liderul coaliției “Pentru Viitorul Muntenegrului”, Zdravko Krivokapić, liderul mișcării de opoziție URA, Dritan Abazović, și liderul “Democraților”, Aleksa Bečić, au avut o întrunire în cadrul cărei au discutat despre principiile de cooperare, “despre formarea viitorului guvern și realizarea voinței poporului”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova