Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova critică politica UE față de Belarus

© Sputnik / Valery Mel'nikov / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова  - Sputnik Moldova
Abonare
MAE de la Moscova critică îndemnurile din UE la sporirea finanțării a structurilor opoziției din Belarus și consideră că astfel de acțiuni reprezintă o imixtiuni în problemele interne ale unui stat suveran.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Îndemnurile UE de a spori finanțarea opoziției belaruse contravin radical principiilor de neamestec în problemele interne ale statelor suverane, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Proteste la Minsk - Sputnik Moldova
Noi rețineri la Minsk: Sunt vizați participanți la proteste neautorizate

Pe 27-28 august, la Berlin a avut loc o reuniune informală a miniștrilor de Externe ai statelor UE. În comentariul lui Zaharova, publicat pe site-ul oficial al MAE de la Moscova, se menționează că șefii diplomațiilor statelor Uniunii Europene au discutat, inclusiv, evenimentele curente din Belarus.

“Cu regret, remarcăm că Uniunea Europeană nu s-a abținut de tentativele de a exercita o influența asupra situației în țara cu care avem relații frățești. În loc de reținere și tact, atât de necesare pentru crearea unor condiții prielnice pentru un dialog național larg, s-a preferat aplicarea unor sancțiuni unilaterale nelegitime. Tot mai vocale sunt vocile care cer sporirea alimentării financiare a structurilor belaruse de opoziție, care primesc, inclusiv, ajutoare din statele europene vecine Belarusului”, a subliniat Zaharova.

Aceste îndemnuri contravin flagrant principiului neamestecului în problemele interne ale statelor suverane, consfințit în Actul Final de la Helsinki, a menționat ea.

“Sperăm că Uniunea Europeană își va alinia direcțiile de politică externă la principiile fundamentale ale securității europene”, a conchis reprezentantul diplomației ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0