Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De astăzi, salarii mai mari pentru angajații sistemului medical: Cu cât cresc lefurile

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor, cu 30%, pentru cei 40 de mii de angajați ai sistemului medical din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon. Șeful statului spune că și angajații din educație merită salarii mai mari.

CHIȘINĂU, 1 sept- Sputnik. Președintele Igor Dodon a menționat că autoritățile își îndeplinesc angajamentul față de angajații din sistemul medicali, cărora le-au promis în acest an salarii duble.

Медик показывает образцы мазка на COVID-19 - Sputnik Moldova
Medici, despre apariţia celui de-al treilea și chiar al patrulea val de Covid-19
Șeful statului a declarat că și profesorii merită salarii duble, iar o astfel de inițiativă ar putea fi propusă în următoarele luni. 

”De astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor, cu 30%, pentru cei 40 de mii de angajați ai sistemului medical din Republica Moldova. Este vorba despre medici, lucrători medicali, asistenți medicali. Aceasta este prima etapă, pentru a îndeplini obiectivul anunțat acum câteva luni de dublare a salariilor. Consider important ca dublarea salariilor să fie și în educație. Sperăm ca această inițiativă să fie înaintată și aprobată pe parcursul lunilor viitoare”, a precizat Igor Dodon. 

Majorarea cu 30 la sută a mărimii salariilor de funcție al personalului medical va fi aplicată pentru medici, personal medical mediu, personal medical inferior, cei din instituțiile medicale publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, precum și salariile de funcție a bioinginerilor medicali, șoferilor ambulanțelor din cadrul serviciului de asistență medical-urgentă prespitalicească și serviciilor autosanitarelor din Serviciul Aviasan. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0