Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Parlamentul trebuie dizolvat - vom propune soluții legale în acest sens

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului rămâne pe poziție și consideră că actualul Parlament trebuie dizolvat. Președintele susține că astăzi vor avea loc discuții la coaliția de guvernare PSRM-PDM pentru a decide soarta de mai departe a Legislativului.

CHIȘINĂU, 1 sept- Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, susține că Parlamentul actual trebuie dizolvat și organizate alegeri anticipate. Subiectul va fi discutat astăzi de deputații socialiști și democrați. De menționat însă că anterior Pavel Filip spunea că PDM nu-și dorește alegeri anticipate. 

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Filip: Democrații nu își doresc alegeri parlamentare anticipate, iar ele nu vor avea loc
”Astăzi vom discuta cu partidele din coaliția de guvernare, este o majoritate la limită. Astăzi va fi ședința comună PSRM-PDM, să vedem cum mergem mai departe. Eu, în calitate de președinte, rămân ferm pe poziție că acest Parlament trebuie dizolvat și cred că marea majoritate a cetățenilor susțin poziția că Legislativul trebuie dizolvat și organizate alegeri anticipate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Cum să declanșăm acest proces ca următorul președinte să nu aibă alte soluții decât dizolvare, iar noi vom propune soluții legale pentru declanșarea acestui proces”, a declarat președintele Igor Dodon. 

În același timp, președintele Igor Dodon a anunțat că săptămâna aceasta va avea loc ședința Guvernului. Președintele a precizat că Executivul condus de Ion Chicu asigură gestionarea pandemiei, suportul agricultorilor și plățile sociale

”Sunt mai multe proiecte de suport al agricultorilor - restituirea TVA, acoperirea dobânzilor la creditele bancare anterioare, proiect care a primit aviz pozitiv inclusiv de la FMI. Mai este un pachet de legi pentru a merge înainte cu memorandumul cu FMI care sa fie transmis Parlamentului. Guvernul gestionează eficient toate procesele, iar în august acumulările la buget sunt cu 180 milioane de lei mai mari ca în august 2019, chiar dacă avem pandemie și secetă”, a precizat Igor Dodon.

Șeful statului a făcut aceste declarații după ședința de dimineață cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0