Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip: Democrații nu își doresc alegeri parlamentare anticipate, iar ele nu vor avea loc

© Sputnik / Rodion ProcaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat pentru Sputnik Moldova că formațiunea sa nu își dorește alegeri parlamentare anticipate, iar actualul Parlament îți va duce mandatul până la capăt.
Filip: Democrații nu își doresc alegeri parlamentare anticipate, iar ele nu vor avea loc

Pavel Filip spune că, deși actualul Parlament se confruntă cu problema coruperii și a traseismului politic, politicienii ar trebui să să se înțeleagă între ei pentru a evita un srutin parlamentar anticipat.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vor fi sau nu amânate alegerile prezidențiale în Moldova: Iată ce spune un expert

„Acest Parlament nu mai este reprezentativ - și da, și nu, chiar dacă el este bântuit de fenomenul traseismului politic, nu ar trebui să ne ducă la gândul sau pe calea unor alegeri parlamentare anticipate. Acest mesaj este pedalat de cei de la PAS și PSRM. Eu cred că aceste partide vor merge cu acest mesaj până în alegerile prezidențiale, iar după scrutinul prezidențial doar unul dintre ele va mai dori alegeri parlamentare anticipate”, a precizat Filip.

Fostul premier mai spune că un scrutin parlamentar înainte de termen sunt o excepție în viața politică, dar, în ansamblu, responsabilitatea politică aparține deputațlor care nu ar trebui să se gândească sau să meargă pe calea unor anticipate.

„Noi avem cheltuieli, oamenii ne-au delegat în Parlament pentru a le soluționa problemele, politicienii ar trebui să se înțeleagă între ei, asfel încât să evităm circumstanțele care ar duce la dizolvarea Parlamentului”, a mai declarat Pavel Filip.

În concluzie, șeful democraților a declarat că Partidul Democrat nu pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, iar ele nu vor avea loc.

Potrivit Constituției, Parlamentul poate fi dizolvat doar dacă Guvernul demisionează sau este demis și nu se reușește investirea unui nou Executiv timp de 3 luni de la prima solicitare şi după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Totodată, Parlamentul poate fi dizolvat dacă este blocată procedura de adoptare a legilor timp de 3 luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0