Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gata cu vacanța – deputații revin la muncă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații și-au încheiat vacanța. Sesiunea de toamnă a Parlamentului începe chiar astăzi, 1 septembrie.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Parlamentul își reia astăzi activitatea. O dispoziție cu privire la convocarea Legislativului în sesiunea ordinară de toamnă 2020 a fost semnată anterior de spicherul Zinaida Greceanîi.

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Politică
Discursul Zinaidei Greceanîi de la Conferință mondială a Președinților de Parlament

Deputații vor reveni la activitatea în comisiile de profil. Data primei ședințe plenare din această sesiune a Parlamentului urmează să fie stabilită de Biroul Permanent, după pregătirea proiectului ordinii de zi.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, organul legislativ suprem se întrunește în două sesiuni ordinare pe an.

Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie.

Ultima ședință în cadrul sesiunii de primăvară-vară a avut loc pe 20 iulie curent. În cadrul acesteia a fost examinată moțiunea împotriva Guvernului Chicu, aceasta nefiind susținută de deputați. Pentru demiterea Cabinetului de Miniștri au votat doar reprezentanții opoziției din fracțiunile PAS, DA, Pro Moldova și Partidul ”Șor”, care au întrunit în total 46 de voturi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0