Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Discursul Zinaidei Greceanîi de la Conferință mondială a Președinților de Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Legislativul Republicii Moldova anunță că s-a încheiat cea de-a cincea Conferință mondială a Președinților de Parlament, la care a participat și Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Președintele Parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi, a fost invitată să țină un discurs la încheierea summitului, în numele țărilor Grupului geopolitic Eurasia.

Speakerul a vorbit despre problemele stringente cu care se confruntă în prezent întreaga lume, inclusiv despre pandemie. 

„A fost foarte important să sincronizăm agendele Parlamentelor țărilor noastre în problemele legate de criza pandemică. Am ajuns la concluzia că ne confruntăm cu riscuri și provocări similare, ceea ce înseamnă că și lupta noastră trebuie să fie comună. (...) Există necesitatea stringentă de a lansa cât mai urgent vaccinul împotriva COVID-19 care ar fi cu adevărat accesibil tuturor, inclusiv țărilor cu economii și sisteme de sănătate vulnerabile”, a menționat Greceanîi.

Participanții la summit au adoptat și o Declarație comună privind rolul Parlamentelor pentru un multilateralism mai eficient care oferă pace și dezvoltare durabilă pentru oameni și pentru planetă.

PSRM  - Sputnik Moldova
Politică
PSRM despre ședința extraordinară a Parlamentului: Avem nevoie de consens larg

„Semnatarii au îndemnat la dublarea eforturilor pentru a împărtăși informații, a face schimb de experiență și de cele mai bune practici și a continua cooperarea internațională privind metodele de testare, tratamentul clinic, vaccinurile, precum și cercetarea și dezvoltarea în domeniul medical”, se menționează într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Tot în context s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un sprijin mai mare pentru țările în curs de dezvoltare, care au sisteme de sănătate publice mai slabe și se confruntă cu mai multe provocări în timpul pandemiei COVID-19.

Președintele Parlamentului de la Chișinău a mulțumit Uniunii Interparlamentare, ONU, speakerilor din țările membre ale UIP, experților recunoscuți invitați „pentru discuții productive și utile”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0