Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Peste o mie de decese din cauza COVID-19

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, decese, dar și pacienți tratați. Acesta este tabloul zilei în contextul pandemiei generate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Alte 288 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Doar unul din cazuri este cu statut de import, din Egipt, iar restul sunt cu transmitere locală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 37 208 cazuri. Informația a fost prezentată de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă.

Elevi în măști de protecție la școală - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Unsprezece instituții de învățământ din țară sunt în carantină

Din numărul total de cazuri confirmate în această zi 14 se referă la lucrători medicali. Este vorba de șase medici, șase asistenți medicali și două persoane care reprezintă personalul auxiliar. Starea de sănătate a 469 de persoane este gravă. Dintre acestea 35 sunt conectate la aparate de respirație dirijată. 

Totodată, numărul persoanelor răpuse în urma complicațiilor create de COVID-19 a trecut pragul de o mie de persoane și a ajuns la 1008. Doar astăzi, 13 moldoveni s-au stins din cauza noului tip de coronavirus. Este vorba de șapte femei și șase bărbați din diverse regiuni ale țării. Cea mai tânără victimă este o femeie de 27 de ani din raionul Șoldănești. Restul persoanelor decedate aveau între 43 și 83 de ani și sufereau și de alte comorbidități. 

Ministerul informează că astăzi alte 317 persoane au fost tratate și externate. În total, 26 189 persoane au fost tratate  de COVID-19. În Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătat publică, valabilă până pe 15 septembrie. Se ia în calcul posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funție de situația epidemiologică în contextul pandemiei COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0