Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon a venit cu un apel către concurenții la scrutinul prezidențial din noiembrie

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri prezidențiale
Alegeri prezidențiale  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a făcut apel la toți concurenții electorali care urmează să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova. Șeful statului i-a îndemnat pe politicieni să fie corecți în acest scrutin.

CHIȘINĂU, 1 sept- Sputnik. Grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot depune de astăzi dosarele pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală.

ЦИК  - Sputnik Moldova
Când va înregistra CEC grupurile de inițiativă de susținerea candidaților la prezidențiale
Șeful statului a îndemnat politicienii să fie corecți pentru ca acest scrutin să se desfășoare într-un mod transparent. 

”Mă adresez către toți candidații pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, vă chem la corectitudine. Autoritățile vor asigura un proces democratic și transparent pentru acest scrutin. Înțelegem lupta politică și că fiecare își va face campania sa, dar mă adresez să fim corecți și să nu trecem limita legala și noi vom asigura ca acest proces să fie democratic, să dăm posibilitate tuturor să se manifeste”, a spus Igor Dodon. 

În același timp, Igor Dodon a îndemnat și partenerii externi ai Republicii Moldova, atât pe cei din Est, cât și pe cei din Vest, să delege observatori la aceste alegeri prezidențiale. 

Conform prevederilor Codului Electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări în cadrul căreia este susținut candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia.

Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0