Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va înregistra CEC grupurile de inițiativă de susținerea candidaților la prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК
ЦИК  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală urmează să examineze dosarul depus de grupul de inițiativă în termen de trei zile de la recepționare.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova vor putea depune dosarele pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală începând cu ziua de astăzi, 1 septembrie.

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: ''Alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc și nu sunt motive de amânare''

Documentele necesare vor fi depuse la sediul CEC din strada Vasile Alecsandri, nr.119. Comisia va examinează dosarul și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă în termen de trei zile.

Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări în cadrul căreia este susținut candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia.

Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

Detalii privind desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot fi găsite pe pagina oficială a Comisiei, la compartimentul ”Alegeri prezidențiale 01.11.2020”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0