Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce mesaj a transmis președintele țării cu ocazia sărbătorii ”Limba Noastră”

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Fie că îi spunem moldovenească, fie că îi spunem română – e aceeași limbă și e a noastră, a menționat șeful statului.

 

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a felicitat pe cetățenii țării cu ocazia sărbători naționale ”Limba Noastră”.

El a menționat că ”limba mamei, limba natală, limba poporului nostru” trebuie să fie cultivată, prețuită și studiată cu dragoste și pietate. Și aceasta trebuie să fie cunoscut bine de fiecare locuitor al țării.

”Voi aminti ceea ce am spus și în alți ani: să ne mândrim că noi vorbim una dintre cele mai frumoase limbi din lume. Fie că îi spunem moldovenească (așa cum preferă majoritatea moldovenilor), fie că îi spunem română (așa cum preferă mulți alți concetățeni) – e aceeași limbă și e a noastră. Nu trebuie să ne dezbine limba care, de fapt, ne unește”, a subliniat șeful statului. În opinia lui, contează mai mult esența și magia acestei limbi: contează cum o rostim, cum gândim în limba noastră, cum ne facem plăcută vorbirea, cum reușim să dialogăm prin ea și să ne construim un viitor mai bun cu ajutorul ei.

El a nai afirmat că rostul limbii pe care o vorbim este să ne înțelegem cu alți oameni, să ne înțelegem unii cu alții, să creăm un spațiu comun de gândire, opinii, speranțe și realizări.

Bustul lui Alexei Mateevici - Sputnik Moldova
Societate
Mesajul transmis de Zinaida Greceanîi cu prilejul sărbătorii naționale ”Limba Noastră”

El a îndemnat oamenii să marcheze ”Ziua Națională a Limbii Noastre inclusiv prin această calitate a limbajului, să profităm de înțelepciunea și de puterea dialogului corect, echilibrat, productiv”.

”În așa fel, vom slăvi nu doar limba natală, ci și caracterul cumpătat și senin al poporului nostru”, a mai spus Dodon

Și primarul Capitalei, Ion Ceban, a adresat felicitări cu ocazia sărbătorii marcate pe 31 august, subliniind că este important să ne vorbim limba corect și cu dragoste de țară și de viitor.

”Strămoșii ne-au lăsat o limbă frumoasă, iar în vremuri au perfecționat-o și noi continuăm același lucru, pentru a putea comunica, înțelege, dar nu a crea dispute”, a scris el pa pagina sa de Facebook.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0