Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul medicului: De сe este esențială administrarea vitaminei D pentru copii

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Pletosu
Igor Pletosu - Sputnik Moldova
Abonare
Vitamina D este esențială pentru dezvoltarea și menținerea sănătății copiilor. Spre deosebire de alte vitamine, aceasta este disponibilă doar în cantități extrem de mici în alimente.
Sfatul medicului: De este esențială administrarea vitaminei D pentru copii

Rolul major al vitaminei D este de a menține nivelul de calciu și fosfor din sânge, contribuie la sănătatea oaselor, asigură funcționarea optimă a sistemului imunitar și a aparatului cardiovascular și garantează o musculatură sănătoasă.

Potrivit medicului pediatru Igor Pletosu, administrarea vitaminei D este extrem de importantă în primul an de viață a bebelușului. O afecțiune rară, dar gravă, cauzată de deficiența de vitamina D este rahitismul. Suplimentele cu vitamina D pot preveni și trata această problemă.

"Mai multe studii au demonstrat că vitamina D participă la dezvoltarea și la maturizarea sistemului endocrin, cardiovascular și gastrointestinal și neuropsihic al copilașului. Copilul crește armonios în primul an de viață dacă are suficientă vitamina D", a menționat medicul pediatru.

Igor Pletosu susține că laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebeluș, însă el este o sursă săracă în vitamina D, conținând între 4 si 40 UI/litru, ceea ce este extrem de puțin.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru vitamina D sunt 400 de unități internaționale (UI) pe zi pentru bebelușii mai mici de 12 luni și 600 UI pentru copii/adolescenți. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0