Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Europa, invadată de crocodili: Rodul încălzirii globale sau al unor minți înfierbântate

CC0 / Pixabay / fxxu / Un alligator
Un alligator - Sputnik Moldova
Abonare
Vă imaginați cum ar fi dacă în râurile și lacurile noastre din Moldova, înnămolite și aproape că rămase fără apă din cauza secetei hidrologice, apropo – și pentru astăzi avem anunțat Cod Portocaliu de Secetă Hidrologică, s-ar bălăci crocodili?

CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Credeți că glumesc? Nu. Poliția din Germania și cea din Spania deja a fost sesizată că în râurile din aceste țări au fost văzute înfricoșătoarele reptile.

Trei lei și un crocodil - Sputnik Moldova
Video
Imagini șocante: Încăierare pe viață și pe moarte - trei fiare au ieșit la atac
Șeful administrației districtului Burgenland, care este unul rural (Landkreis) în partea de sud a landului Saxonia-Anhalt din Germania, a interzis scăldatul în râul Unstrut, în care, încă de vineri, autoritățile caută un crocodil care a fost observat de pescari, transmite RIA Novosti, care citează publicația Bild.

Operațiunea de căutare se desfășoară la hotarul dintre land-ul Turingia și landul Saxonia-Anhalt. Vineri autoritățile au primit două apeluri de la pescari care susțin că au observat crocodilul pe râul Unstrut, în apropiere de orașul Laucha. În această regiune, nimeni nu are dreptul să intre în apă până în data de 6 septembrie.

Deocamdată nu a fost observat niciun crocodil și nici urme lăsate de acesta, deși căutările sunt intensive.

Крокодил длиной около 1,8 м был замечен на пляже во Флориде - Sputnik Moldova
Video
Un crocodil de dimensiuni impunătoare, pe o plajă din Florida: Reacția oamenilor
Amintim că în luna iunie, în regiunea de nord-vest a Spaniei, aproximativ la 20 de kilometri de orașul de provincie Valladolid, de asemenea a fost văzut un crocodil. La căutarea lui a participat poliția locală, subdiviziunile Gărzii Civile, garda pentru protecția naturii și chiar a fost folosită și o dronă. Dar reptila așa și nu a fost găsită, iar căutările – încetate.

Nu cunoaștem dacă există cu adevărat crocodili în Europa sau este doar imaginația unor pescari care au stat multe ore în soare și au mai băut și câte o bere. Dar ceea ce este sigur pe meleagurile noastre, în această zonă a Europei cândva au viețuit și crocodilii.

În data de 15 aprilie 2019, adevărul.ro anunța (în articolul "O nouă specie de crocodil pitic a fost descoperită în România") că doi cercetători de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au descoperirea un craniu de crocodilifom pitic în Bazinul Haţeg, localitatea Pui. Noua descoperire arată că această linie a supraviețuit până la sfârșitul Erei Mezozoice, în Maastrichtian (ca. 69-70 milioane ani).

Dresor și crocodil - Sputnik Moldova
Video
Imagini de groază: Dresor, atacat de o reptilă chiar in fața spectatorilor - Video
Paleontologii Vlad Codrea şi Marton Venczel din cadrul Departamentului de Geologie al Universităţii Babeş-Bolyai au publicat în revista Cretaceous Research descoperirea unui craniu de crocodilifom pitic în Bazinul Haţeg, localitatea Pui. „Specia descoperită aparține unei linii evolutive considerate dispărută la limita Jurasic/Cretacic (145 Ma). Craniul noului gen şi noii specii pentru știință Aprosuchus ghirai (Eusuchia, Family Atoposauridae) este excepțional şi tridimensional conservat. Mandibula s-a păstrat în conexiune cu craniul, iar șirurile dentare sunt aproape complete”, afirmă cercetătorii clujeni.

Ca să vezi și cine ar fi crezut? Și dacă au fost, s-ar putea și să revină?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0