Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prorector, despre importanța alegerii viitoarei profesii: Nu colectați diplome

© Sputnik / OsmatescoOtilia Dandara
Otilia Dandara - Sputnik Moldova
Abonare
De ce tinerii nu lucrează după specialitatea pe care au însușit-o la universitate? De ce documentele de absolvire a unei instituții de învățământ stau uitate într-un sertar?
Prorector, despre importanța alegerii viitoarei profesii: Nu colectați diplome

Prorectorul pentru activitate didactică din cadrul Universității de Stat din Moldova, Otilia Dandara, susține că asemenea cazuri sunt tot mai frecvente în societatea noastră, iar mulți încearcă să dea vina pe sistem, pe universitate sau pe calitatea studiilor.

Problema, de fapt, apare mult mai devreme, îndată ce a fost asumată decizia de a merge la studii la o anumită facultate.

"Din observațiile noastre, familiile din Moldova își doresc o diplomă de studii superioare pentru copiii lor, dar nu întotdeauna se gândesc cum această diplomă le va asigura o carieră de succes. Din păcate, mulți părinți care-și îndrumă copiii spun: lasă-l să ia o diplomă că n-o să-i strice. Aceasta este greșeala pe care o fac părinții, dar și tinerii care știu din start că nu vor îmbrățișa o profesie după specialitate", a spus Otilia Dandara.

Potrivit ei, comunicarea dintre părinte și copil este estențială atunci când este vorba despre alegerea unei facultăți. De decizia pe care o va lua tânărul depinde viitorul lui.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0