Lovitură de teatru pe scena politică mondială - premierul Japoniei a demisionat

© AFP 2024 / Kazuhiro NogiJapan's Prime Minister Shinzo Abe attends an upper house special committee session at the parliament in Tokyo on July 28, 2015.
Japan's Prime Minister Shinzo Abe attends an upper house special committee session at the parliament in Tokyo on July 28, 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
Cu opt ani neîntrerupți la putere, Abe deține recordul pentru cea mai lungă perioadă continuă de prim-ministru în funcție din istoria Japoniei.

BUCUREȘTI, 28 aug – Sputnik, Evan Răutu. Unul dintre cei mai apreciați politicieni ai lumii, premierul japonez Shinzo Abe, a demisionat din cauza problemelor de sănătate – anunță Russia Today

Проверка температуры перед экзаменом, Каир, Египет - Sputnik Moldova
COVID-19: Semnale de alarmă din Israel și Japonia - situație critică

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

În vârstă de 65 de ani, Shinzo Abe a făcut două vizite la spital în ultimele două săptămâni, alimentând speculațiile că starea sănătății lui se agravează.

Și Hiroyuki Hosoda, președintele Partidului Liberal Democrat, de guvernământ, a declarat vineri că premierul l-a informat despre decizia sa de a renunța.

Demisia lui Shinzo Abe este un ”acord finalizat”, a confirmat o sursă apropiată unui înalt oficial din Partidul Liberal Democrat.

Din informațiile de până acum, Abe suferă de colită ulceroasă, o boală inflamatorie cronică. În 2007, complicațiile cauzate de boală l-au obligat să înceteze primul său mandat mai devreme. Abe a revenit în 2012 după ce sănătatea sa și-a revenit.

Cu opt ani neîntrerupți la putere, Abe deține recordul pentru cea mai lungă perioadă (consecutivă) de prim-ministru din istoria Japoniei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0