Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski: Vom înlătura posturile de carantină de pe Nistru

© Sputnik / Irina LeahovaВадим Красносельский
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
În răspunsul său la întrebarea corespondentului Sputnik despre posturile de carantină instalate între cele două maluri ale Nistrului în timpul pandemiei, Krasnoselski a declarat că le va înlătura.

TIRASPOL, 28 aug – Sputnik. Posturile de carantină, pe care Tiraspolul le-a instalat pe Nistru din cauza pandemiei, vor fi înlăturate după îmbunătățirea situației epidemiologice. Anunțul a fost făcut de liderul regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski, în răspunsul său la întrebarea corespondentului Sputnik

"Acestea sunt posturi exclusiv pe timp de pandemie. În plus, pe lângă posturile obișnuite, existau o mulțime de așa-numite „cărări periculoase” care nu erau controlate până acum. Oamenii se deplasau adesea pe ele pentru că era comod sau în scopuri ilegale. A trebuit să excludem acest lucru atunci când a apărut amenințarea de răspândire COVID-19 ", a explicat liderul transnistrean.

Potrivit lui Kranoselski, imediat ce situația pandemică se va stabiliza, toate posturile apărute în timpul vor fi eliminate.

Флаги ОБСЕ - Sputnik Moldova
Societate
Întâlnirea lui Dodon cu Krasnoselski: Ce spune reprezentantul special al OSCE

Krasnoselski a atras atenția asupra faptului că numărul de persoane infectate cu COVID-19 crește atât pe malul drept, cât și pe cel stâng al Nistrului și, conform estimărilor OMS, se observă acum incidența maximă. În opinia sa, acest lucru se datorează faptului că „oamenii s-au relaxat puțin”.

"Înainte de aceasta, în Transnistria erau înregistrate maximum 10 cazuri de infecție pe zi. Oamenii au decis că totul este în regulă și că restricțiile de carantină pot să nu fie respectate. Dar trebuie să luăm în considerare că odată cu pandemia am intrat într-o nouă fază a vieții. Trebuie să învățăm să trăim cu infecția, să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini, să limităm vizitele, să fim atenți", a spus Krasnoselski.

Două maluri ale Nistrului: Cum intenționează Tiraspolul să colaboreze cu Chișinăul>>>

Anterior, problema posturilor temporare înființate de partea transnistreană de-a lungul zonei de securitate la sfârșitul lunii martie, ca măsură de combatere a pandemiei coronavirusului, a fost discutată de liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski cu președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0