Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO – Inaugurarea Consulatului General al Turciei la Comrat

Abonare
Cine sunt cei care vor putea beneficia de serviciile Consulatului General al Turciei, care a fost deschis la Comrat.

CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. La ceremonia de inaugurare au participat persoane oficiale din ambele state Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că Turcia este un partener strategic al Moldovei  

”Această zi este una deloc simplă și foarte importantă pentru autonomia găgăuză. Ceea e se întâmplă astăzi constituie o mare încredere acordată Găgăuziei noastre de Moldova și Turcia. Vă doresc pace, fericire și prosperitate. Sunt sigură că veți reuși”, a precizat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

La inaugurare a fost prezent și șeful diplomației turcești, Mevlüt Cavușoglu.

Astăzi a fost prezentat proiectul complexului educațional din Comrat Macheta complexului educațional care urmează să fie construit în Comrat - Sputnik Moldova
La Comrat a fost inaugurat Consulatul General al Turciei – Detalii

”Inaugurarea Consulatului General al Turciei în Comrat a coincis cu sărbătorirea zilei Independenței Republicii Moldova. Și u vreau să vă felicit cu acest prilej. Pentru noi este importantă dezvoltarea economică și stabilitatea Moldovei. Noi vrem să avem o Găgăuzie puternică în cadrul unei Moldove puternice”, a precizat șeful diplomației turcești, Mevlüt Cavușoglu.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a precizat că autonomia găgăuză a devenit o platformă de cooperare și de prietenie între cele două țări. 

”Datorită eforturilor noastre, cetățenii Moldovei și ai Turciei pot să facă liber comerț și să călătorească în ambele state fără vize, chiar cu buletinele. Noi dezvoltăm relații de parteneriat și la nivel local” a declarat Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea.

De serviciile Consulatului General al Turciei vor putea beneficia nu doar locuitorii autonomiei Găgăuze, dar și ai întregii regiuni de sud a Republicii Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0