Vremea în Moldova: Prognoza meteo pentru 27 august -  2 septembrie

© Sputnik / Mihai CarausПрирода
Природа - Sputnik Moldova
Abonare
Nu apar deloc ploi până pe 2 septembrie în prognoza meteo actualizată. Codul Portocaliu de secetă hidrologică a fost prelungit până pe 31 august. Alte două avertismente meteo, de Cod Galben, mai sunt în vigoare.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Pentru astăzi, zi în care marcăm 29 de ani de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova, meteorologii prevăd maxime termice ale aerului de până la +23..+27 de grade Celsius în nord, +28..+31 de grade în centru și +29..+32 de grade în sud.

Vântul va sufla din vest, cu o viteză de 4-9 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru 27 august – 2 septembrie
Vremea în Moldova: Prognoza meteo pentru 27 august -  2 septembrie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 27 august – 2 septembrie

Vitalie Gorincioi - Sputnik Moldova
Vitalie Gorincioi: Plantațiile ard și este un deficit mare de umiditate în sol
Vineri, 28 august, maximele termice ale aerului vor crește cu două-trei grade în nord, unde se vor înregistra până la +26..+29 de grade, însă vor scădea cu un grad în centru și sud.

Până pe 2 septembrie nu sunt prevăzute ploi în cea mai recentă prognoză meteo. A fost prelungit până pe 31 august Codul Portocaliu de secetă hidrologică pentru bazinul inferior al râurilor Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

Pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară este menținut un Cod Galben de secetă. Populația este chemată să consume rațional resursele de apă.

Până pe 28 august este în vigoare și un Cod Galben de pericol excepțional de incendiu din cauze naturale, ca efect al secetei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0