Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova ar putea intra în Guiness Book de Ziua Independenței - Video

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova ar putea intra în Guiness Book de Ziua Independenței. Colecționarul Petru Costin a expus cea mai mare colecție de potcoave din lume.

CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Colecționarul Petru Costin a primit aprobarea Guiness Book pentru a organiza de Ziua Independenței un eveniment  care ar putea include țara noastră în Cartea Recordurilor. În cadrul evenimentului a fost expusă cea mai mare colecție de potcoave din lume – între 12 000 și 13 000 de unități. După eveniment, Guiness Book ar urma să ia decizia înregistrării acestui nou record mondial.

Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Sugestie de cadou: Lei din aur și argint - cât costă asemenea monede emise de BNM

”Am hotărât să bat un record al meu de la 3200 sa-l ridic la 12 mii de potcoave care sunt colecționate de pe teritoriul Republcii Moldova. Aș fi bucuros să-l întâlnesc pe acel colecționar care ar putea în viitor sau în ziua de astăzi să fie ca într-o întrecere sportivă cu mine. Vreau să văd colecționarul care m-ar întrece pe mine cu recordul acesta. Pasiunea aceasta o am din copilărie”, a declarat colecționerul, Petru Costin. 

”Întradevăr țara noastră are cu ce se mândri. Avem multe lucruri frumoase, dar domnul costin a dovedit că avem și oameni frumoși – la chip, la suflet. Sunt sigur că astăzi vor bate recordul și vom fi în cartea Guiness și asta datortă sîrguinței și voinței domnului Costin”, a declarat Victor Gaiciuc. 

În cadrul evenimentului a fost expusă o hartă a Republicii Moldova executată din monede. În 2011 această hartă a fost de asemenea propusă pentru a fi inclusă în Guiness Book de către Petru Costin și Academia de Științe a Moldovei. Cererea a fost recepționată, dar încă nu a venit răspunsul oficial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0