Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți tineri, surprinși pe viaductul de la Botanica: Iată ce au făcut - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariDenis Sava
Denis Sava - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii din Capitală au lansat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere pentru a sensibiliza conducătorii auto, dar și pietonii iresponsabili. Prima acțiune a avut loc pe viaductul de la Botanica.
Mai mulți tineri, surprinși pe viaductul de la Botanica: Iată ce au făcut - detalii

Mai mulți voluntari din cadrul Centrului Municipal de Tineret din Chișinău au participat la o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere cu scopul de a sensibiliza conducătorii auto care circulă cu viteză excesivă, nu acordă prioritate la trecerile pietonale și nu sunt atenți atunci când circulă prin zonele rezidențiale.

Tinerii au confecționat mai multe indicatoare rutiere și pancarte de atenționare a conducătorilor auto și au scandat "Viața are prioritate!".

"Principala cauză a accidentelor este viteza excesivă, conducerea în stare de ebrietate și lipsa de responsabilitate a unor pietoni. Noi am hotărât să venim cu un mesaj de sensibilizare și să informăm toți participanții la trafic cât de importantă este sănătatea și viața fiecăruia dintre noi", a declarat într-un interviu pentru Sputnik unul dintre inițiatorii campaniei, Denis Sava.

Potrivit tânărului, prima acțiune din cadrul campaniei a avut loc în sectorul Botanica și a fost organizată în premieră de voluntarii Centrului. Campania va continua și în alte sectoare a Capitalei, iar ulterior, tinerii își propun să ajungă în mai multe localități din țară.

Conform datelor Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, în 24 de ore, pe teritoriul ţării s-au produs şapte accidente rutiere, soldate cu opt persoane rănite.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0