Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Starea de urgență în sănătate publică ar putea fi prelungită

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Starea de urgență în sănătate publică, care este în vigoare până la 31 august, ar putea fi prelungită, informează premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Starea de Urgență în sănătate publică, în vigoare până la 31 august, ar putea fi prelungită cu cel puțin 15 zile. Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul ședinței Guvernului. 

„Astăzi va avea loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Vom propune Comisiei extinderea stării de urgență în sănătate publică de la 1 până la 15 septembrie”, a declarat Ion Chicu. 

Медик показывает образцы мазка на COVID-19  - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Urmașii personalului medical decedat ca urmare a COVID-19 vor primi indemnizații

Acesta spune că în următoarea perioadă vor fi înregistrate noi recorduri ce țin de numărul de cazuri noi de îmbolnăvire. 

„Numărul cazurilor a crescut semnificativ. Ne așteptăm săptămâna aceasta la noi antirecorduri, urmărind adresabilitatea la Centrul COVID-19 din Chișinău”, a mai spus prim-ministrul. 

În context, Ion Chicu reiterează îndemnul către cetățeni de a respecta cu strictețe regulile de protecție, pentru a putea preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Mai mult, acesta spune că sistemul medical din Republica Moldova a ajuns la limita posibilităților de a interna și trata pacienții bolnavi de COVID-19. Ba mai mult, numărul locurilor pentru această categorie de bolnavi a fost depășit. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0