Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Paradoxurile luptei cu coronavirusul în Suedia și Belarus - Expert

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaСотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус
Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус  - Sputnik Moldova
Abonare
Cum au reușit aceste două țări, fără instituirea unei carantine stricte, să țină sub control răspândirea COVID-19 pe teritoriul lor – iată ce a spus în studioul Sputnik Moldova expertul în domeniul sănătății publice Ala Tocarciuc.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Statistica infectărilor cu COVID-19 În Belarus și Suedia (țări care, în virtutea unor diverse cauze, au decis să meargă pe ”propria cale” în lupta ci pandemia) demonstrează că, în pofida faptului că aceste țări au refuzat să închidă economia și să impună carantină strictă la nivel de stat, situația nu este mai proastă, iar uneori este chiar mai bună decât în multe țări unde carantina a fost instituită. Expertul în domeniul sănătății publice Ala Tocarciuc a explicat de ce se întâmplă acest lucru.

Граница Румынии с Болгарией - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Când va fi publicată lista țărilor clasificate în zone roșii și verzi

”Nu putem compara doar numărul de bolnavi și două tactici diferite, situația trebuie analizată mai profund. Și în Belarus, și în Suedia, au fost urmărite riguros contactele celor infectați și au fost luate măsuri pentru izolarea acestor oameni. În ambele țări au activat foarte bine serviciile de depistare a celor infectați”, a comunicat expertul.

Renunțând la închiderea temporară a economiilor lor și la instituirea unor restricții globale, spre deosebire de alte țări din Europa, Belarusul și Suedia au mizat pe funcționarea ireproșabilă a serviciilor de depistare și izolare a celor infectați. Deși trebuie să menționăm totodată că în unele comunități închise din Suedia, unde era mai dificilă respectarea măsurilor de izolare,  de exemplu,în casele de bătrâni, s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri și un număr considerabil de decese. Acolo unde nu au apărut astfel de complicații, măsurile de depistare la timp și de izolare a celor infectați au dat rezultate.

Faptul că în Belarus s-a reușit ținerea sub control a situației este în primul rând meritul serviciilor sanitare din această țară, a subliniat Tocarciuc. De la Minsk și până în ultimul sătuc, specialiștii serviciului sanitar-epidemiologic testează cetățenii, urmăresc contactele, îi izolează pe cei infectați. În consecință, astfel de măsuri de control asigură un rezultat bun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0