Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Când va fi publicată lista țărilor clasificate în zone roșii și verzi

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUГраница Румынии с Болгарией
Граница Румынии с Болгарией - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii moldoveni care revin de peste hotare vor ști din timp dacă vor fi sau nu obligați să respecte regimul de autoizolare.

CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Lista țărilor cu risc epidemiologie sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roșii și verzi va fi publicată vineri, 28 august. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de consilierul în comunicare la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Când va fi anulată autoizolarea de 14 zile la revenirea în țară – răspunsul președintelui

Astfel, cetățenii moldoveni care revin din străinătate vor putea verifica dacă sunt sau nu obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile după intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Asta după ce Comisia Națională de Sănătate Publică a decis ca persoanele care revin din statele care fac parte din zona verde nu vor sta în izolare și nu vor completa fișa epidemiologică la intrarea în țară. Lista urmează a fi plasată pe site-ul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Lista țărilor, clasificate în zone roșii și verzi, se va actualiza o dată la 14 zile, în ziua de vineri și va intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Transferuri valutare în Moldova: Câți bani au trimis acasă moldovenii în luna iulie
De asemenea, CNSP a decis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor care vin din țările clasificate ca zonă verde. La fel, se permite ca persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin din țările clasificate ca zonă verde, să nu completeze fişa epidemiologică și să nu fie obligați de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. În Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică valabilă până la 31 august. Perioada ar putea fi prelungită în cazul în care dinamica infectării cu noul tip de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0